Leginkább az ipari szektorban várható munkaerő-felvétel és fizetésemelés

A következő egy évben leginkább az ipari szektorban terveznek létszámbővítést és fizetésemelést a munkáltatók, a magyar kis- és középvállalkozások (kkv) többsége azonban nem tervezi új munkaerő felvételét – derült ki a K&H 500 kkv-vezető megkérdezésével készített bizalmi index felméréséből, amelynek eredményeit eljuttatta az MTI-hez.

A kutatás szerint a magyar vállalkozások túlnyomó részének nem áll szándékában munkavállalót felvenni, döntő többségük (70-80 százalékuk) a jelenlegi munkavállalói létszámmal fog működni a következő egy évben. Az ipari cégek negyede keres új munkaerőt, addig a szolgáltató, kereskedelmi és mezőgazdasági szektorban ez az arány 16-17 százalék körül mozog.

A közlemény idézi Kovács Viktor Zoltánt, a K&H kkv marketing főosztály vezetőjét, aki elmondta, a munkaerő-felvételt tervező cégek aránya 24 százalékról 18 százalékra zsugorodott év eleje óta, és legtöbben csupán néhány főt terveznek felvenni. A kkv-szektorban tehát továbbra sem várható a foglalkoztatás látványos bővülése – tette hozzá. مواقع تربح منها المال

A fizetésemelést tervezők aránya nem változott év elejéhez képest, továbbra is a munkáltatók több mint harmada, 37 százalékuk tervezi. اسرار لعبة الروليت Átlagosan 3,7 százalékkal kaphatnak magasabb bért a munkavállalók a következő egy évben. Az ipari vállalkozások e tekintetben is kiemelkednek, a szektorban jóval az átlag fölött, csaknem minden második cég készül béremelésre. 1xbet شرح موقع

Kovács Viktor Zoltán szerint feltehetően az áll az ipari vállalkozások fokozott munkaerőigényének, illetve fizetésemelési szándékának hátterében, hogy a statisztikai hivatal legfrissebb adata szerint “összességében jól megy az iparnak”, májusban az ipari termelés volumene 9,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, míg 2016 első öt hónapjában összesen 3,0 százalékkal bővült a termelés az előző év azonos időszakához képest.

A 2004 óta folyamatosan készített negyedéves K&H kkv bizalmi index kutatás 500 magyarországi székhelyű, 2 milliárd forint (2010 első negyedévét megelőzően 700 millió forint) éves árbevétel alatti társaság üzleti döntéshozóinak megkérdezésével történik – áll a közleményben.

 

2016. július 25.

Megosztás / Ajánlás